Tinc falta de vitamina D, que m’aconselleu?

SANDOZ.png

Vitamina D

La vitamina D, també anomenada calciferol, és una vitamina liposoluble (es pot dissoldre en greixos), la seva principal funció és mantenir els ossos forts. Es troba en diferents aliments, així com el peix blau (salmó, tonyina, cavalla, sardines), el rovell d'ou, formatge, llet, fetge, xampinyons

La vitamina D s'activa a traves de l'exposició directa al sol, seria suficient una exposició de 10-15 minuts, tres vegades a la setmana  per obtenir la quantitat necessària. S'ha de tenir en compte, que l'hora de l'exposició al sol, utilitzar roba adequada i una crema amb protector solar, per evitar a la llarga problemes a la pell.

La vitamina D es molt important en varies funcions del cos.

  • El sistema immunitari l'utilitza per combatre les bactèries i els virus.
  • Ajuda al múscul en els moviments.
  • Junt amb el calci protegeix contra l'osteoporosis
  • Els nervis l'utilitzen per enviar els missatges al cervell.
  • Ajuda al cos a absorbir el calci, un dels minerals essencials per la formació normal dels ossos

Excés de vitamina D

El seu excés pot tenir conseqüències negatives sobre la salut, com per exemple que l’intestí absorbeixi el calci que no es necessari i pot provocar nivells alts de minerals en sang i ocasionar que es dipositi en els ronyons provocant càlculs renals.

Dèficit de vitamina D

Les persones que pateixen dèficit de Vitamina D poden tenir ossos fins, fràgils i molt febles es denominen raquitisme, si aquest afecten a nens i osteomalàcia si afecta a adults.

Persones amb més risc

  • Majors de 50 anys: A partir d’aquesta edat disminueix la síntesis de vitamina D
  • Persones de tercera edat
  • I persones amb obesitat, que tenen menys circulació de vitamina

Per aconseguir la quantitat necessària de vitamina D, és important prendre un complement alimentari a base de vitamina D.

SANDOZ BIENESTAR VITAMINA D

És un complement alimentari a base de vitamina D3 que regula els minerals (calci i fòsfor) essencials per a la formació dels óssos i les dents, el bon funcionament i la seva conservació.

Dosis recomanada:

1 càpsula al dia

sho

Qui som?

La Farmàcia Adzet va ser inaugurada l'any 1974 al nº 7 de l'Avinguda Barcelona pel Dr. Tomas Adzet Porredon, Catedràtic de Farmacologia a la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona. Actualment ens trobem al número 9 de la mateixa avinguda. Des dels seus inicis hem viscut els canvis que ha sofert el barri, coneixent als seus veïns i compartint el dia a dia. 

llegir més

Farmacia Adzet

  Avenida Barcelona, 9,
Igualada, 08700, (Barcelona)

  93 803 09 47

Horari

Horari comercial:
De dilluns a divendres:
Matins de 9:00 a 14:00 hores
Tardes de 17:00 a 21:00 hores
Dissabtes:
Matins de 9:00 a 13:30 hores