Saps quin és el teu protector solar?

sol.jpg

Protecció solar

L’ús de protector solar és recomanable tot l’any, però a l’estiu és imprescindible l’aplicació diària.

Cal saber que totes les pells no són iguals, cadascuna pertany a un determinat fototip.

El fototip és determina pel color del cabell, de la pell, dels  ulls i la teva capacitat per cremar-te.

Cada pell té unes característiques específiques. Cal escollir el tipus de protector adequat segons el tipus de pell ( seca, mixta, tendència acneica). És important escollir la textura adient.

Hi ha situacions que requereixen filtres específics:

  • La pell dels nens és molt més sensible a les radiacions solars i molt més reactiva. Per això és molt important triar el protector solar infantil si es tracta de nens. Acostumen a ser protectors amb filtres d’origen mineral que minimitzen les al·lèrgies.
  • Les embarassades, degut al canvi hormonal que experimenten, s’han de protegir especialment per prevenir l’aparició del “melasma”. També es comú en les dones que prenen anticonceptius orals.
  • Els tatuatges també necessiten d’una protecció solar específica per tal d’evitar la pèrdua de la intensitat del color. Son cremes d’alta protecció amb Vitamina E, pro-vitamina B5 i olis nutritius.
  • Les pells amb cuperósis o rosácea, necessiten un protector solar especial, que tingui un factor de protecció molt alt i que tingui components que previnguin i redueixin el envermelliment.
  • Els esportistes i gent que practiqui activitats a l’aire lliure necessiten un protector solar molt alt amb una  textura que sigui molt fluida i que no provoqui picor als ulls. Per exemple formulacions en gel i “stick” serien les més aconsellables.
  • En el cas de la pell atòpica cal utilitzar una crema solar sense colorants o perfums que nodreixi i hidrati la pell en profunditat.
  • Les pells més sensibles, intolerants o al·lèrgiques al sol, a més d’exposar-se el mínim possible, caldria que també prenguessin vitamines solars. És un protector solar oral que es comença a prendre abans de l’estiu i es pot anar prenent tota la temporada. D’aquesta manera evitarem les indesitjables cremades, les reaccions solars i d’altres lesions. A més prolongarem el bronzejat i la pell estarà més hidratada i lluent.
sho

Qui som?

La Farmàcia Adzet va ser inaugurada l'any 1974 al nº 7 de l'Avinguda Barcelona pel Dr. Tomas Adzet Porredon, Catedràtic de Farmacologia a la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona. Actualment ens trobem al número 9 de la mateixa avinguda. Des dels seus inicis hem viscut els canvis que ha sofert el barri, coneixent als seus veïns i compartint el dia a dia. 

llegir més

Farmacia Adzet

  Avenida Barcelona, 9,
Igualada, 08700, (Barcelona)

  93 803 09 47

Horari

Horari comercial:
De dilluns a divendres:
Matins de 9:00 a 14:00 hores
Tardes de 17:00 a 21:00 hores
Dissabtes:
Matins de 9:00 a 13:30 hores