Salut bucal en nadons. Des de quan i com?

bebe.jpg

La primera dent

És important netejar les dents des de que li comença a sortir la primera dent.

 

Un nen amb una bona salut dental en la seva primera infància,

tindrà moltes més possibilitats de tenir una

bona salut dental a la vida adulta.

 

Per realitzar una bona higiene es podria començar netejant amb una gasa suau o un raspall específic per a nadons dues vegades al dia. A l’hora d’escollir el raspall infantil, les truges han de ser suaus i el capçal petit perquè comencin a raspallar les dents després de cada àpat i generar l’hàbit al nen. Sense atabalar ni crear  una batalla; ja que en realitat seria important començar aquesta neteja a partir del primer any de vida.  D’aquesta manera evitem l’aparició precoç de les càries.

 

És recomanable que la primera pasta de dents contingui fluor. Les concentracions de fluor han d'estar adaptades a l'edat del nens.

  • En menors de 2 anys, amb una pasta de 500- 1.000 ppm de fluor.
  • Entre 2-6 anys, pasta de 1000-1450 ppm de fluor.
  • Més de 6 anys, dues vegades al dia amb una pasta de dents amb 1.450 ppm de fluor.

 

Netejar la boca al teu nadó és tan important com donar-li un bany. Durant els primers mesos de vida, el nadó es troba en una fase oral passiva, en la qual gaudeix del massatge i manipulació de la seva boca.

sho

Qui som?

La Farmàcia Adzet va ser inaugurada l'any 1974 al nº 7 de l'Avinguda Barcelona pel Dr. Tomas Adzet Porredon, Catedràtic de Farmacologia a la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona. Actualment ens trobem al número 9 de la mateixa avinguda. Des dels seus inicis hem viscut els canvis que ha sofert el barri, coneixent als seus veïns i compartint el dia a dia. 

llegir més

Farmacia Adzet

  Avenida Barcelona, 9,
Igualada, 08700, (Barcelona)

  93 803 09 47

Horari

Horari comercial:
De dilluns a divendres:
Matins de 9:00 a 14:00 hores
Tardes de 17:00 a 21:00 hores
Dissabtes:
Matins de 9:00 a 13:30 hores