Quins beneficis aporta l'Omega-3?

omegas.png

Beneficis Omega-3

Els omegues 3 són àcid grassos poliinsaturats que pertanyen al grup dels greixos saludables. Son els greixos anomenats insaturats. Es troben en alta proporció en peixos i en algunes fonts vegetals (llavors de lli, chia, nous)

          L'EPA és un àcid gras omega-3, es troba principalment en peixos blaus (salmó, anxova, etc). Actualment el seu consum en la dieta occidental es deficitària i s'ha de complementar amb suplements. Les propietats del EPA principalment actuen en el sistema cardiovascular, ajudant a protegir el sistema circulatori, en front al problemes associats a la salut del cor com son les dislipèmies ( colesterol, triglicèrids) i la hipertensió arterial.

           El DHA  es essencial en el desenvolupament de la funció del cervell i el creixement del nens, com també en el funcionament normal del cervell dels adults.

És important en el desenvolupament del cervell tant el període gestacional com el post natal. Amb una aportació extra es millora el desenvolupament de l'agudesa visual, la maduració del troc visual i la retina. Implicat en la formació de neurotransmissors i del sistema immunitari. El DHA te un paper molt important en el desenvolupament infantil i en la millora dels trastorns de la conducta com el dèficit d’atenció i hiperactivitat, la dislèxia o el trastorns de coordinació. L’ incorporació del DHA en quantitats necessàries  milloren la capacitat d’aprenentatge.

L’omega-3 és considerat un dels més importants pels seus beneficis en l’organisme:

 • Aporta protecció cardiovascular al cor i a les arteries, millorant la funció cardíaca
 • L’estat general de la salut
 • Actua sobre el sistema nerviós
 • Com antiinflamatori reduint el dolor muscular
 • Millora la memòria i actua sobre la transmissió de les ordres al cervell, millora l’estat d’ànim i la visió.
 • En l’embaràs intervenen en el desenvolupament del sistema neurològic
 • En la pell, prevé la inflamació en l’acne i en casos de psoriasis ajuda a reduir els signes
 • Regula la resposta immunitària
 • Disminueix la sensació de calor, suor y malestar a causa dels fogots
 • Redueix els factors de risc a patir hipertensió, diabetis, colesterol, entre altres, amb la finalitat de rebaixar les possibles malalties cardiovasculars
 • Millora l'estat d'ànim
 • Ajuda a mantenir la bona salut dels ossos
sho

Qui som?

La Farmàcia Adzet va ser inaugurada l'any 1974 al nº 7 de l'Avinguda Barcelona pel Dr. Tomas Adzet Porredon, Catedràtic de Farmacologia a la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona. Actualment ens trobem al número 9 de la mateixa avinguda. Des dels seus inicis hem viscut els canvis que ha sofert el barri, coneixent als seus veïns i compartint el dia a dia. 

llegir més

Farmacia Adzet

  Avenida Barcelona, 9,
Igualada, 08700, (Barcelona)

  93 803 09 47

Horari

Horari comercial:
De dilluns a divendres:
Matins de 9:00 a 14:00 hores
Tardes de 17:00 a 21:00 hores
Dissabtes:
Matins de 9:00 a 13:30 hores