Com acabar amb aquests incòmodes picors?

Candidiasi

Ja hem entrat oficialment a l'estiu. Les piscines i els parcs aquàtics de la gran majoria de les ciutats han obert, i les platges ja comencen a omplir-se. Tovalloles, hamaques, para-sols i banyadors es converteixen en part de les nostres vides durant aquests calorosos mesos.

L'estiu, sí, sí, l'estiu és l'època de l'any més desitjada per moltes de nosaltres, però també una de les temudes per altres. La humitat dels banyadors i la calor fan propici al desenvolupament de multitud d'infeccions, sobretot per fongs, i més en concret, infeccions com la candidiasi vaginal.

 

 

<< La candidiasi vaginal afecta a moltes dones al llarg de la seva vida, i encara

que no suposa un problema important de salut, pot disminuir en gran

mesura la qualitat de vida. >>

 


A la vagina de la dona conviuen multitud de microorganismes, igual que en altres zones del nostre cos. Un desequilibri, augmentant el fong "Candida Albicans", és el causant d'aquest incòmode malestar. Les raons de tal desequilibri poden ser múltiples. Des de la ingesta de molts antibiòtics, canvis hormonals, falta de higiene en la zona fins a possibles complicacions d’altres patologies com la diabetis.

 

Símptomes...

La candidiasi causa un flux vaginal anormal, varia d'una secreció blanca lleugerament aquosa a un flux blanc espès i abundant (com mató). Pot tenir una olor desagradable, especialment durant la menstruació. Pot causar l’envermelliment i inflamació de la pell just per fora de la vagina (vulva), també cremor i pruïja als llavis i en la vagina.Aquest teixit irritat i inflamat es fràgil. Les relacions sexuals i les miccions poden ser doloroses.

 

Consells perquè no sigui recurrent

  • La roba interior i els pantalons tenen que ser còmodes, no utilitzis roba molt ajustada.
  • En els moments de bany no romanguis amb peces humides molt de temps.
  • No romanguis amb la roba d’esport després d’haver fet exercici, canviat en quan sigui possible i renta desprès aquesta roba.
  • Per la higiene personal no utilitzis dutxes vaginals, no són necessàries.
  • No facis servir productes de higiene vaginal com sabons o antisèptics, excepte que estiguin expressament indicats en un tractament.
  • Utilitza roba interior de cotó i evita la de fibra sintètica.

 

Si tens algun dubte vine a la Farmàcia Adzet i t’assessorarem.  

 

 

 

sho

Qui som?

La Farmàcia Adzet va ser inaugurada l'any 1974 al nº 7 de l'Avinguda Barcelona pel Dr. Tomas Adzet Porredon, Catedràtic de Farmacologia a la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona. Actualment ens trobem al número 9 de la mateixa avinguda. Des dels seus inicis hem viscut els canvis que ha sofert el barri, coneixent als seus veïns i compartint el dia a dia. 

llegir més

Farmacia Adzet

  Avenida Barcelona, 9,
Igualada, 08700, (Barcelona)

  93 803 09 47

Horari

Horari comercial:
De dilluns a divendres:
Matins de 9:00 a 14:00 hores
Tardes de 17:00 a 21:00 hores
Dissabtes:
Matins de 9:00 a 13:30 hores