Cames cansades?

Activa la teva circulació!

La calor és un dels factors de risc d’aquest símptoma, que es manifesta amb formigueig, inflor i picors, i fins i tot dolor, tant a les cames com en els peus. I és que la calor dificulta la circulació de la sang, especialment en les extremitats inferiors y en persones que pateixen insuficiència venosa crònica, entre les quals prevalen les dones, ja que, entre altres raons, està relacionat amb alteracions hormonals.

 

“Una de cada dues dones noten la incomoda sensació de cames cansades, especialment durant l'estiu.”

 

Causes

Darrera d’aquest símptoma de cames cansades poden haver-hi altres causes:

  • Sedentarisme. Al caminar o córrer, els músculs de les cames treballen i ajuden a la circulació sanguínia. Si aquests músculs estan inactius o es fan servir molt poc, el viatge de la sang es dificulta i apareix la inflor. Un exemple clar és un llarg viatge en tren, en avió o en cotxe.
  • Alimentació. La ingesta de sal afavoreix que les cames s’inflin, així que és recomanable evitar-la en la mesura de lo possible. Recorda que està present en la majoria dels productes alimentaris que consumim.
  • Sobrepès. Evidentment, com més gran és el pes que les cames sostenen, més gran és la possibilitat de que s'inflin.
  • Medicaments. Certs fàrmacs, com alguns hormonals o anticonceptius, dificulten la circulació sanguínia i afavoreix la sensació de cames pesades.
  • Canvis hormonals.  L’embaràs, l’arribada de la menopausa i el període premenstrual són moments en els que la sensació de cames cansades s’accentua.

 

Què fer?

A més d’evitar, en la mesura de lo possible, les situacions que afavoreixen el síndrome de cames cansades, es recomanable beure aigua, seguir una dieta equilibrada en la que no pot falta la fibra (la irregularitat intestinal dificulta la circulació sanguínia), mantenir el màxim temps possible les cames en alt (dormir amb un coixí sota els peus), utilitzar roba còmoda i donar-se dutxes d’aigua freda.

 

Si té qualsevol tipus de dubte, a la Farmàcia Adzet l’ajudem.

 

sho

Qui som?

La Farmàcia Adzet va ser inaugurada l'any 1974 al nº 7 de l'Avinguda Barcelona pel Dr. Tomas Adzet Porredon, Catedràtic de Farmacologia a la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona. Actualment ens trobem al número 9 de la mateixa avinguda. Des dels seus inicis hem viscut els canvis que ha sofert el barri, coneixent als seus veïns i compartint el dia a dia. 

llegir més

Farmacia Adzet

  Avenida Barcelona, 9,
Igualada, 08700, (Barcelona)

  93 803 09 47

Horari

Horari comercial:
De dilluns a divendres:
Matins de 9:00 a 14:00 hores
Tardes de 17:00 a 21:00 hores
Dissabtes:
Matins de 9:00 a 13:30 hores