ALIMENTS CLAU PER A UNA VIDA CARDIOSALUDABLE

Claus fundamentals per una dieta cardiosaludable

La malaltia cardiovascular és la primera causa de mort en el nostre país, tot i que la major part dels factors de risc són coneguts i millorables. En l'any 2017 van morir quasi 70.000 persones a Espanya per problemes del cor. Aquest és probablement l'òrgan més delicat i més sensible, aleshores, perquè no cuidar-lo?

Mantenir una dieta equilibrada conjuntament amb la realització d'exercici de manera regular, és la clau fundamental per tenir una vida cardiosaludable. D'aquesta manera, aconseguim la prevenció dels factors de risc tals com: diabetis, hipertensió o obesitat, entre d'altres. Per aquest motiu, us presentem alguns dels aliments cardiosaludables que us aportaran grans beneficis:

OLI D'OLIVA

La presència d'àcid olèic disminueix el colesterol total i els triglicèrids. Tant l'oli d'oliva verge com el pur, són rics en fitoesterols; que ajuden a que disminueixi l'absorció del colesterol, i rics en vitamina E que evita l'oxidació dels lípids. Tot això prevé l'arterioesclerosis, entre altres efectes beneficiosos, com la disminució de la pressió arterial.

PA INTEGRAL

Gràcies a les llavors dels cereals, té un gran aport de vitamines i minerals. A més, disminueix l'absorció intestinal del colesterol degut al seu alt contingut en fibra. Cal recordar que s'ha de consumir de manera raonable. 

LLET

Conté uns nivells elevats de proteïnes i nutrients com el calci, fòsfor i vitamina D que ajuden a la formació i manteniment dels ossos. Durant l'etapa adulta, convé prendre'n per conservar la massa òssia; però persones amb hipercolesterolèmia, triglicèrids elevats o determinades malalties cardiovasculars cal prendre llet desnatada.

- XOCOLATA NEGRA

El cacau és un aliment ric en polifenols; un antioxidant que ajuda a disminuir el colesterol. També, conté magnesi, ferro i potassi que milloren el rendiment cerebral i el flux sanguini. Tot això contribueix a que es restauri la flexibilitat de les artèries i evita que els leucòcits s'adhereixin a les parets dels vasos sanguinis. 

LLENTIES

Actuen a tres nivells diferents:

  • disminució de l'absorció intestinal del colesterol gràcies al seu alt contingut en fibres. 
  • disminució de patir un ictus o una malaltia cardiovascular per la presència d'àcid fòlic. 
  • manteniment dels lípids en nivells normals, ja que la quantitat que porta d'hidrats de carboni s'absorbeix lentament i, per tant, es sintetitza menys greix a l'organisme.

CONILL

Aquest tipus de carn blanca presenta una baixa quantitat de greix i poc colesterol. Serà d'elecció per aquelles persones que pateixen qualsevol tipus d'afecció cardiovascular. 

ESCAROLA

Aquesta verdura redueix el risc cardiovascular gràcies al seu elevat contingut d'àcid fòlic. També presenta un poder antioxidant degut al betacarotè o pro-vitamina A i a la vitamina C, a més conté potassi i magnesi que presenten acció diürètica, que ajuda a controlar la pressió arterial.

-  SALMÓ

És un peix ric en àcids grassos poliinsaturats, sobretot omega 3, el que permet disminuir els nivells del colesterol total i dels triglicèrids; a més d'augmentar el colesterol HDL, que seria el colesterol bo per l'organisme. El consum de salmó ajuda a evitar la formació de trombes o coàguls, disminueix l'agregació plaquetària i el procès d'arterioesclerosis. 

 

NOUS

Contenen un elevat nivell d'àcids grassos poliinsaturats, inclosos el omega 3 i 6, que contribueixen a la disminució del colesterol dolent (LDL i total) i a l'augment del colesterol bo (HDL). A més que són riques en:

  • fitoesterols: disminueixen l'absorció del colesterol a l'intestí
  • vitamina E: antioxidant
  • polifenols: ajuden a mantenir la integritat dels lípids en sang i en els vasos sanguinis. 

És un aliment apte per aquelles persones que pateixen malalties cardiovasculars, colesterol i triglicèrids elevats. Es recomana no consumir més de 30 grams diaris.

 

 

 

 

sho

Qui som?

La Farmàcia Adzet va ser inaugurada l'any 1974 al nº 7 de l'Avinguda Barcelona pel Dr. Tomas Adzet Porredon, Catedràtic de Farmacologia a la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona. Actualment ens trobem al número 9 de la mateixa avinguda. Des dels seus inicis hem viscut els canvis que ha sofert el barri, coneixent als seus veïns i compartint el dia a dia. 

llegir més

Farmacia Adzet

  Avenida Barcelona, 9,
Igualada, 08700, (Barcelona)

  93 803 09 47

Horari

Horari comercial:
De dilluns a divendres:
Matins de 9:00 a 14:00 hores
Tardes de 17:00 a 21:00 hores
Dissabtes:
Matins de 9:00 a 13:30 hores